Vulgarity a pivčo, tak lze charakterizovat poslední zasedání

29.03.2016 08:36

Kdo nebyl na posledním zasedání, tak udělal velkou chybu. Padlo totiž toliko slovních perel, které si nemůže nechat pro sebe. A další bomba je, že namísto toho, aby se zastupitelé zajímali o potřeby občanů, tak jejich jediná skutečná starost byla, kdo je členem místního sdružení.

Zbytečně placená zastupitelka z obecního rozpočtu pí. Ondřejová nepřekvapila. Nejen, že na zasedání požívala vulgární slova, ale také uvedla, že si fotí hřbitovní výzdobu jednotlivých hrobů. Prý proto, aby pak mohla identifikovat pachatele případného nepořádku kolem hřbitova. Jak je vidno, hřbitovní agenda je vskutku opravdu náročná. Je tak otázka času než si obec začne fotit nákupy občanů, zahrady apod., aby tak identifikovala třeba původce černé skládky. Nepořádek kolem hřbitova má jedinou příčinu a to nedořešené místo kam mohou pozůstalí odpad odložit.

Co není možné vůbec akceptovat je její další výrok. Podle ní je totiž stokoruna o kterou každý občan v obci zaplatí navíc za poplatek za odpady je směšný pakatel. Nutno paní Ondřejové připomenout, že občan si na tu stovku musí na rozdíl od ní skutečně vydělat. O to hůř se vnímají i její další slova, že třídění odpadu je o charakteru člověku. Určitě paní zastupitelko, ale nejen třídění odpadů…

Výše uvedené ještě doplňme „upřímnou“ větou starosty pí. Muchové, kde se snaží občanům tvrdit, že obec šetří každou korunu. Tedy šetřením asi myslí to, že si obec luxusně platí dva úředníky.

Starosta pí. Muchová také tlumočila námět, aby svazek obcí, kterého jsme členy, nechal za 40 tis. Kč zpracovat v regionu analýzu pracovních míst. Prý to má být z dotace a cílem je, aby podnikatelé získali následně větší dotace na rozvoj byznysu a tedy na vytváření pracovních míst. Člověk, který v obci ničí svou politikou veškeré podnikání, teď najednou chce podnikatelům pomáhat? Hospoda v Lichocevsi už je zase bez nájemce, což je dobrý příklad toho, jak místní politika dusí podnikání a nikterak mu nepomáhá. Kromě jednoho dobře placeného pracovního místa zastupitelky pí. Ondřejové, nic pro rozvoj podnikání a zvýšení zaměstnanosti obec neudělala. Tak se občan musí ptát, k čemu nám bude analýza, když v obci není žádná politická vůle vytvářet pracovní příležitosti?

 

Kdo je členem místního sdružení?

To je pro naše dosluhující zastupitelé pochopitelně velké téma. Za necelé tři roky určitě přijdou na úřad noví lidé s dobrým srdcem. Což pochopitelně u zastupitelů vzbuzuje velké obavy. Nevědí bohužel kdo a určitě by už teď chtěli začít zas intrikovat a udržet si dobré bydlo za každou cenu. Dobrá rada – toto vážení zastupitelé hoďte za hlavu a začněte sebereflexí. Začněte skutečně dělat něco pro občany a uvidíte, že pak vás tato otázka skutečně trápit nebude.

 

Mimořádné zasedání

Na zasedání padl jasný požadavek, aby se uspořádalo kolem vodovodu a kanalizací mimořádné zasedání, protože občanům zcela chybí informace o stavu příprav infrastruktury v obci. A za další v brzké době můžeme očekávat další zvýšení ceny vody a konec vývozu jímek za pár kaček na pole. Vyjádření zastupitelů, že máme v obci levnější vodu než v Praze, tak to chcete, nelze opravdu přijmout. Pochopitelně vedení obce se snažilo tento požadavek co nejvíce zamluvit a dokonce padlo i to, že na vodovod se bude dělat ekologický posudek – trvat to má prý tři roky, tedy do dalšího volebního období. To, že se má dělat ekologický posudek, sdělil starosta obce svým typickým způsobem „teď to právě přišlo!“ Nutno upozornit, že bylo asi 10 hodin večer a zastupitelka pí. Ondřejová nezapomněla hned reagovat, jak ten proces bude časově náročný.

 

Zlatá perla na konec

Občan by čekal, že na zasedání padnou ze strany zastupitelstva jako první otázky. Jak se vám daří milí občané? Co vás trápí? S čím vám můžeme pomoci? Ale u nás? Starosta na místo, aby vyslechl občany, tak raději odchází a zastupitelka pí. Gray celé zasedání upíjí pivo. Možná to bylo nealko, ale přijde vám to důstojné?

 

Takže, se máme napříště na co těšit!