Na zápisy ze zasedání se můžete těšit již příští týden. Kanalizaci nečekejte!

04.04.2015 09:56

Necelé dva měsíce se zastupitelé snažili odepřít občanům informace o dění v obci. A díky naší vytrvalé práci se s nimi budeme moci brzy seznámit i vy. Usnesení, rozpočet ani zápisy ze zasedání tak už nejsou tabu. Bohužel odkrývají skutečnost, že kanalizaci není prioritou, zastupitelé se chtějí především věnovat dětem a hřbitovní agendě.

Budete si však muset chvilku počkat, protože obce nám jako poslední truc předala informace v papírové podobě. Příští týden poprosím paní sekretářku o naskenování a následně zveřejním. I když má obec zákonnou povinnost poskytnuté informace do 15 dnů zveřejnit na webu obce, tak na to spoléhat pochopitelně nemůžeme.

Když nám uvolněná zastupitelka dokumenty předávala, tak nám pochopitelně nezapomněla říci, že už týden se nám obec pokouší informace poslat mailem, ale díky velikosti dat se to nedaří. Pravda je ovšem taková, že ve čtvrtek nás informoval kraj, že obec Lichoceves krajskému úřadu, který vyřizoval naší stížnost, dosud nepředložila spisový materiál a tak obci odeslal urgenci. Na to nám v pátek, tedy druhý den, byly předány informace.

Komentovat slova uvolněné paní zastupitelky mající snahu vyvolat dojem, jak pracuje pro obec od rána do večera a tudíž se v podvečer těší už domů, vypadají opravu komicky v kontextu zápisů, které jsme večer stačili přečíst, kde se odhaluje skutečný rozsah její práce.

Ze zápisů i vyplývá důležitá skutečnost, že současnou starostku nevolili všichni zastupitelé. A dále, že na zasedání nechodí žádní občané. Z toho pak logicky vyplývá, jak je důležité dálkově (tedy na webu obce) zveřejňovat informace, o které jsme obec žádali. To, že to obec již druhé volební období pod stejnou taktovkou nedělá má svůj důvod, který není nutné znovu zmiňovat.

Co je v zápisech nejsmutnější je fakt, že slovo “kanalizace” v nich nenajdete. Dost mě mrzí, že ani zastupitelé ze Šejdru toto nepovažují za zásadní prioritu a raději se věnují placené hřbitovní agendě nebo se chtějí věnovat dětem apod. Tedy věcem, kterým se mohou věnovat sami občané. Dělat si dopředu alibi slovy “jsem pracovně velmi vytížen” mluví za vše.

Pochopitelně si budeme nadále informace vyžadovat. V polovině března se uskutečnilo další zasedání zastupitelstva a výstupy stále nejsou obcí zveřejněny.

Krásné VELIKONOCE všem!

 

PS - Tak jsme si zápisy naskenovali a vložili na web. Práce nám trvala i se spuštěním PC necelých 8 minut. Vše dohromady má 2,6MB, tedy normální velikost, kterou lze bezproblému poslat mailem. Nutno podotknout, kdyby úřad nedělal naschvály a rovnou převedl textový soubor do PDF, tak byla velikost 10 procentní. Proč tedy placená zastupitelka nám sděluje že "z důvodů velikosti souboru" poskytuje úřad informace v papírové podobě? Je tedy vidět, jak úřad efektivně využívá čas veprospěch občanů a jaké jsou priority....

 

Dokument ke stažení:

Zápis_1 až 5_2015.PDF (2678965)