Nové dotace na vodovody, kanalizace a čističky je tu!

14.10.2015 11:47

Avizovaný den je tady! Obce totiž mají další zásadní možnost získat dotace na vodohospodářskou infrastrukturu. Je to i soudný den pro naše zastupitelstvo, protože teď se skutečně ukáže, jak to s touto infrastrukturou vůbec myslí vážně.

Nutno konstatovat, že na tuto skutečnost, tedy , že v půlce října budou nové dotace, jsme obec několikrát upozorňovali s tím, že požadujeme, aby se obec na tento den maximálně připravila. Obci byl zaslán i návrh kritérií, podle kterých se projekty budou hodnotit. Bohužel obec nereflektovala a dokonce se na posledním veřejném zasedání starostka vyjádřila, že tyto kritéria ještě nejsou schválena. Pochopitelně opak je zas pravdou.

Nemá cenu se více rozepisovat a hlavně ze strany obce se vymlouvat zas na nějakého investora či hledat jiné zástupné důvody. Teď je potřeba začít makat a do konce roku podat žádost o dotaci.

Akce dle dotačních podmínek musí být fyzicky dokončena  do 31.12.2023. Což je dostatek času k přípravě papírů i na kanalizaci včetně územního plánu. Tedy, aby se nemuselo kopnout dvakrát.

 

Dokumenty ke stažení:

Text 22. výzvy

Další dokumenty najdete - ZDE

 

Čtěte také:

Zastupitelé potichu a nehorázně zvýšili poplatky za odpady a psi. S vodovodem a kanalizací v dalších letech nepočítejte (1.10.2015)