Opět apelujeme na přípravu žádosti o dotaci na vodovod!

15.07.2015 09:25

Níže uvádíme text, který byl dnes zaslán na obec. Znovu apelujeme na přípravu žádosti o dotaci na vodovod. Obci byl zaslán podklad podle kterého se budou hodnotit žádost. Díky absenci vodoprávních povolení přejdeme o 5 bodů, ale můžeme to dohnat třeba tím, že už vybereme dodavatel stavby. Opět žádáme dlužné informace a vyzýváme k zastavení projektu na zateplení již zatepleného obecního úřadu.

 

Dobrý den,

v příloze Vám zasílám hodnotící kritéria podle kterých se budou pravděpodobně hodnotit projekty na výstavbu vodovodů v OPŽP PO1.2. Už první kritérium nabízí získání 5 bodů navíc, pokud bude v době podání žádosti zajištěn (vybrán) zhotovitel stavby.
 
Proto znovu naléhám, aby obec neprodleně zahájila přípravu na žádosti o podporu. Již před časem jsme žádali o sestavení odborného týmu, který pomůže obci s předmětnou dotací, bohužel jsme zas nebyli vyslyšeni. První výzvy budou vyhlášeny na podzim a mnoho času už nezbývá! V novém OPŽP půjde na projekty vodního hospodářství pouze 30% prostředků a z této části na vodovody půjde JEN 15% (na čov a kanalizace 45%)! Podotýkám, že žádat o dotaci na vodovood  prostředníctvím místní akční skupiny (MAS) Přemyslovské střední Čechy nebude možné, a ani prostřednictvím programu rozvoje venkova!
 
Díky tomu, že obec podcenila přípravu jednotlivých povolení a neúměrně povolovací proces prodlužovala, tak bohužel ztratíme 5 bodů díky absenci vodoprávních rozhodnutí.  
 
Dále připomínám, že obec doposud nezaslala požadované informace na dotazy občanů ze dne 7.4.2015 a dále že obec neinformuje občany ve věci kontroly studny v lokalitě na Šejdru. Chybí nám dále i studie, kterou obec podloží nutnost mít druhého dlouhodobě uvolněného zastupitele.
 
Znovu důrazně vyzývám obec o pozastavení veškerých prací na zateplení již zatepleného obecního úřadu. Tento projekt není v současné době prioritní. Projektu nefandí ani sami občané, kteří jezdí po rozbitých silnicích a nemohou si v Noutonicích dojít na pivo v hospodě. Pokud ho bude chtít obec realizovat proti jejich vůli bude muset uspořádat referendum.
 
V případě, že byste měli náměty na úpravu hodnotících kritérií, tak mi je prosím zašlete k uplatnění.
 
S pozdravem