Opravdu je autorem anonymní stížnosti anonym?

24.06.2015 14:41

Součástí posledního usnesení se k občanům také dostávají toliko očekávané odpovědi na základní otázky. Úroveň odpovědí nechci ani nehodlám komentovat, protože každý, kdo si je přečte, tak pozná, že ze strany obce není zájem. Na zásadní otázky ve věci napojení na čističku V. Přílepy a dohody ohledně vodovodu s obcí Svrkyně odpovědi uvedené nejsou. Tak si ve výsledku říkám, opravdu stálo obci za to takto vše prodlužovat?

Asi ano, protože součástí je také reakce na nějaký anonymní dopis (odkaz ZDE). Rád bych k tomu uvedl, že pokud dopis není smyšlený, tedy, že si ho vedení obce vytvořilo samo na sebe, tak prosím občany nebojte se dopis podepsat! Takto to vypadá, že se starostky bojíte (sami to vlastně v dopise uvádíte), neblázněte, není se čeho bát! Pokud i tak máte jiný názor, přijďte prosím za námi a dopis pošleme jménem místní iniciativy.

Co mě vede k domněnce, že si anonym napsalo vedení obce samo? Vzpomínám na minulého pana starostu, který když už nevěděl kam a kralování mu pomalu končilo, tak mu údajně všichni házeli klacky pod nohy, posílali anonymní stížnosti atd. Prostě podobná situace a rétorika, ale skutečnost může být úplně jiná.

V reakci na anonym používá vedení obce krásnou rétoriku, že časové zdroje ji odčerpávají cituji "anonymní stěžovatelé a chroničtí tazatelé (to budu asi já), kupodivu i ti, kteří nezvládli role zastupitelů v předchozích volebních ibdobí (to bude asi také i já)". Já si myslím, že ti co rezignovali za minulého volebního období, tak jasně dali najevo, že nesouhlasí se stylem a způsobem vedení obce. Čas a výsledky nám dávají jasně za pravdu.

No nic, uvidíme, co bude dále. Doufejme, že vedení obce upustí od zateplování již zatepleného obecního úřadu za nehorázných 1,5 mil. Kč z obecní poklady, od placení dvou naprosto zbytečných úředníků obce a začne konečně něco pro občany dělat. Na podzim nás čekají první výzvy na vodovod, tak se musíme připravit a hlavně výše uvedeným způsobem zbytečně přestat utrácet. Co je nutné zmínit, že vedení obce v odpovědi neuvádí pravdu (bod 4) ve věci dotace na výstavbu vodohospodářské infrastruktury. Stavební povolení není totiž v tzv. OPŽP potřeba! Cituji z patřičné příručky "Projektová dokumentace je minimálně ve stupni pro stavební povolení" (více k dotaci ZDE).

Na závěr, si odpovězme na otázku v titulku "Opravdu je autorem anonymní stížnosti anonym?" osobně si myslím, že je to vlastně jedno. A pokud to psal skutečně občan obce, tak i přes anonymitu je nutné nebrat jeho názor na lehkou váhu. Kdybych byl starostou a dostal podobný dopis, tak by se určitě nad obsahem dopisu zamyslel a to poslední, co bych dělal je jeho publicita....ale myslím si, že s bezednou arogancí toho určití lidé nejsou schopni natož elementární sebereflexe.

PS: vážení členové vedení obce. Zveřejňování usnesení i zápisu z jednání obce není nic nad rámec zákona, ale vaší povinností! Stále zapomínáte na to, že upokojovat potřeby občanů je vaší základní zákonnou povinností!

 

Dokument ke stažení:

Soupis usnesení ze 7. zasedání zastupitelstva obce dne 9. června 2015