Platy zastupitelů v příštím roce jen tak zas porostou

16.12.2015 08:48

Uvolnění členové našeho zastupitelstva dostali od vlády předčasného Ježíška a mohou slavit. Vláda jim totiž od nového roku přidá jen tak tři procenta. Bohužel toto navýšení není podmiňováno jakoukoliv reflexní na odvedenou práci.

Tři procenta se mohou zdát jako maličkostí. Nicméně v obci máme nepochopitelně dvě uvolněné členky zastupitelstva (pí. Muchová a pí. Ondřejová) a rozpočet nám toto navýšení zkrátí odhadem o více jak 10 tis. korun. Asi každý z nás si dovede představit jiné a efektivnější využití. V práci také nedostanete automaticky přidáno.

Bohužel za éry starosty pí. Muchové se obec stala obec snadný zdrojem příjmů a pokračujeme ve vyjetých kolejích bývalého starosty. Určitě si každý pamatuje jeho měsíční 100tis. platby za poradce. Obec v současné době využívá různé poradce bez jakéhokoliv výběrového řízení. Jak občan může věřit, že úřad nedává vydělat třeba svým dobrým známým?

Jací jsou to odborníci, jsme poznali nedávno, když v podané žádosti o dotaci našel Fond hrubé chyby za 1,5 mil Kč. Možná bychom se měli také ptát jestli to bylo neznalostí poradce nebo v to byl dokonce záměr, či si někdo něco domlivil krátkou cestou? Například v letech 2010 a 2011 se vždy se schválením o podání dotace schvalovala zároveň také výše spoluúčasti obce. Zas se můžeme ptát proč se tomu tak již několik let neděje a proč se tato informace lidem neříká?

Úřad se nám stále snaží namluvit kolik má práce, teď dokonce nestíhají už dva placení zastupitelé. Sám si to pamatuji moc dobře. V úředních hodinách možná přišel jeden člověk. Ale když náhodou zaskakovala pí. Muchová, tak byla fronta až ven. A jak vidět na těchto komediích se nic nezměnilo…..určitě se stále pracuje nejen do noci, ale do brzkých ranních hodin :) Měli bychom si také položit otázku, jak by dlouho trvala podpora starosty obce ze strany pí. Ondřejová, kdyby například od nového roku už nebyla uvolněnou členkou zastupitelstva.

Ze své zkušeností vím, že člověk, který poctivě dře, ikdyž se vše nedaří jak si plánoval, nemá toto za potřebí. Naopak jeho opaku to svědomí nedá a má potřebu se takto hloupě a okatě  neustále obhajovat. Na to co obec dělá a jaké změny vidíme kolem sebe, tak na to dva lidi na plný úvazek v obci prostě nepotřebujeme.