Pokus o obhajobu uvolněného zastupitele nevyšel. Obec uznává chybu a dává peníze na opravu silnic.

22.04.2015 14:45

No konečně! Poslední usnesení obec sama od sebe konečně po mnoha letech zveřejnila, byť s měsíčním zpožděním. Srdce uprčitě zaplesá, protože se podařila velká věc, ale opravdu jen na chvilku, do doby, než si člověk začne jednotlivá usnesení číst….tak vlastně nevím, jaký stav byl vlastně lepší.

Jak víme, obec naprosto zbytečně plýtvá penězi, protože si platíme dva dlouhodobě uvolněné zastupitele. A po velké kritice se z ničeho nic nám v rozpočtu objeví nová položka + 30 tis. za vybrané poplatky za hroby. Jinými slovy obec chce tak obhájit druhou uvolněnou funkci člověka, který se údajně po vzoru jiných obcí, stará o hřbitovní agendu 8hodin denně. To opravdu nemá cenu dále komentovat, jen škoda, že za tyto vyhozené peníze nemáme alespoň kolem hřbitova čisto.

Čteme dále, zjistíme, že obec požádala o dotaci na úspory energie (asi zateplení…). Bezva budeme šetřit! Ale víte kde, no přeci na adrese čp. 20, tedy na místním úřadě. Opět se musím ptát, kdy se konečně něco udělá také pro občany? Nejhorší je, že výzva, do které obec předložila svůj projekt, byla zaměřena pro obce především na odpadové hospodářství. Takže jsme mohli mít v obci konečně kontejnery všeho druhu umístěné v odpovídajícím prostředí a množství. Nově musí občané třídit i bioodpad, ale stále nevíme jak a obec tak riskuje pořádnou pokutu. A nakonec budeme paradoxně v zatepleném domečku brečet, že to obec stojí peníze.

Dále konečně obec přiznala svou chybu a konečně dá po letech peníze do oprav silnic. Tak si musíme velmi pečlivě pohlídat, aby peníze šly do oprav silnic, které trápí nás všechny a to je především spojka.

Občané v Lichocevsi určitě budou mít radost, že se našel nový provozovatel hospody. Jde tedy o moment, kterého se v Noutonicích s touto garniturou asi těžko dočkáme.

Co se týče vodovodu, tak na dotazy uvádím, že usnesení nekonstatuje, že byla uzavřena (tedy podepsána) smlouva mezi naší obcí a obcí Svrkyně. Jen říká, že byla schválena jakási smlouva (tedy smlouvy) a že starosta jí má podepsat, což se už klidně mohlo stát, nebo také ne.

Usnesení je dostupné na titulní straně totoho webu (Důležitá sdělení a termíny)....jinak nevím jak vás, ale mě obecní robot o usnesení ani o rozpočtovém opatření žádnou informaci nepřinesl...