veřejná doprava

10.01.2008 07:49

Chtěl bych se podělit o své zkušenosti s veřejnou dopravou v Noutonicích.
Rok a půl jsem jezdil pravidelně každý den do práce z Noutonic do Prahy a zpět. Obec Noutonice se nachází ve 2.pásmu PID (pražská integrovaná doprava). Do Noutonic zajíždí linka 350 provozovaná dopravcem ČSAD Kladno. Jízda na Dejvickou trvá cca 40minut, protože autobus vymetá všechny obce v okolí (Statenice, Přílepy, Úholičky a Roztoky). Interval je velmi neuspořádaný, o nějaké pravidelnosti nemůže být řeč. Spoje jezdí "přibližně" jednou za hodinu. V Noutonicích se do busu vždy dostanete a jistě si i sednete. Při jízdách zpět v odpoledních hodinách doporučuji přijít na zastávku o něco dříve, protože velká část lidí využívá linku 350 pouze do Roztok. Autobusy jsou dost nacpané.
Odpoledne a večer těch spojů moc není, tak jsem zkoušel i jené alternativy - kombinace bus+pěší chůze.
Lichoceves - linka 312 (POZOR, JEN VYBRANÉ SPOJE!!!), jízda 35min, pěšky 10minut.
Velké Přílepy - linka 316 (jezdí poměrně často, odpoledne interval 15minut) a vybrané spoje linky 340, jízda 25minut, pěšky20minut. Jako největší svůj úlet bylo, když jsem šel jednou ze Statenic (linka 356), kdy mě celá cesta z Dejvické trvala 75 minut :-) Takže tuto trasu nedoporučuji. Jízdní řády najdete na stránce www.ropid.cz.
Nutno ještě říci, že do Noutonic jezdí "flamendrbus", který odjíždí z Dejvické v 0:30 každý den. Tento spoj jsem využil asi 3x. Je lepší upozornit řidiče na to, že jedete až do Noutonic (aby to v Přílepech neotočil rovou domu).
Co se týče vlakové dopravy, tak podle nového grafikonu jezdí do Noutonic pouze v létě dva páry víkendových kolovlaků Praha - Slaný a zpět. Pro cestu do práce to rozhodně není.
Jan Janoušek
johan.janousek@seznam.cz

veřejná doprava

snad:-))

Datum: 15.05.2008 | Vložil: Vendula

takze kdo bydli v Noutonicich ma si poridit kolo dobre boty a obrnit se trpelivostí:-))) doufejme ze az vas budou plne domečky tak se doprava zlepší-v opačném případě pokud nebude zajistěná doprava musíte více doleva:-))))

Re: snad:-))

Datum: 16.03.2009 | Vložil: K.

jůůů super.... nevíte někdo podle jakého klíče se přidává doprava příměstská? Tedy asi to závisí od počtu trvale hlášených obyvatel,ne? ale zajímalo by mě, do kdy by se teda ta doprava pak jako zlepšila? snad do moooc brzy!!! :-D

Přidat nový příspěvek