Veřejnou zakázku na právní služby se obci nepodařilo utajit!

17.02.2016 15:20

Obec Lichoceves vyhlásila veřejnou zakázku pod názvem „Poskytování právních služeb při administraci zadávacího a výběrového řízení na dodavatele stavebních prací“ a to už 12. února 2016 aniž by v dokumentu stanovila maximální cenu.

Čekali jsme pět dní a doteď na úřední desce obce není žádná informace, což dokazuje i dnes udělaný printscreen webu obce (viz obrázek níže). Ale jak už bývá u našich představitelů zvykem, informace se po upozornění na webu obce určitě objeví. K jakému datu to se nechme překvapit.

Co je určitě tristní, že výzva obce vůbec nestanovuje maximální cenu, jediné co víme, že bude rozhodovat cenová výhodnost. Dokument obce se odkazuje na nějakou směrnici (asi obce) o zadávání zakázek malého rozsahu. Pokud tedy půjde o zakázku malého rozsahu, tak máme jistotu, že cena nepřekročí 2 mil Kč bez DPH, tedy limit pro tento druh zakázek, který stanovuje zákon.

Proto všem doporučuji tuto informaci co nejvíce rozšířit, čím menší cenu subjekt nabídne, tím lépe pro nás. Výzvu obce si můžete stáhnout na konci příspěvku.

PS – do dnešního dne nebylo obcí také zveřejněno poslední usnesení, kdy bychom se asi pravděpodobně o záměru vyhlášení této zakázce měli dočíst. Počkáme si a uvidíme, jaké  tajemství poslední usnesení ukrývá.

 

Dokument ke stažení:

VZ_Lichoceves_12_2.pdf (844486)