Vyprovokovat se nenecháme, a odradit už vůbec ne!

03.06.2015 11:45

Příští týden se uskuteční další zasedání obce. Doufejme, že se konečně dočkáme písemných odpovědí na dotazy ze den 7.4.2015. Co je ovšem zajímavé, že obec nazvala tento bod “projednání anonymních stížností a připomínek, podnětů…” Proč obec použila slova “anonymních stížností” není třeba komentovat. Tyto a podobné praktiky nás, tedy občany, kteří nesouhlasí s politikou obce nevyprovokují ani neodradí k další práci pro občany - tedy pro obec.

Pokud si někdo v obci anonymně stěžuje je to bohužel důsledek špatné práce zastupitelstva. Poslední plánovaná akce úřadu, kdy hodlá zateplit již zateplený obecní úřad za více než tři mega (spolúčast obce je 50%) je dostatečně příkladný. Tato akce jde proti selskému rozumu a je plně v rozporu s prezentovaným dlouhodobým plánem úsporných opatření obce. Obec uvádí, že na jedné straně kumuluje finanční rezervy na výstavbu infrastruktury obce a na straně druhé chce utratit 1,5 milionu za zateplení úřadu. Nebo nám chce obec tvrdit, že zateplením jednopodlažního domu o 120 m2 uspoří občanům v dohledné době desítky milionů na vodovod, kanalizaci a čističku?

Obec se v regionálním tisku pyšní, že ve věci kanalizace i čističky je taktéž jako vodovod ve stádiu územního řízení. Pravda je však taková, jak jsme se domnívali, že řízení ani pořádně nezačalo. Obec totiž nedodala požadované dokumenty, ne maličkosti, ale projektovou dokumentaci, souhlasy, vyjadřovačky, soulad s územním plánem…Na stavebním úřadě tedy není nic a řízení je přirozeně přerušené a uvidíme, jestli obec dokumenty doplní do požadovaného termínu. Nebo nám zas někdo “hází” klacky pod nohy? Pravda je taková, že například soulad s územním plánem těžko dodáme, když na územní plánu pracujeme tak jak se pracuje.

 

Pěkný den

 

Čtěte také:

Za 30 dní odpovědi od obce nepřišly, jaká bude další výmluva? (7.5.2015)

Občané chtějí vědět, co se děje a požadují písemné odpovědi (7.4.2015)

Pozvánka na 7. zasedání zastupitelstva (9.6.2015)

 

JŠ.