Za 30 dní odpovědi od obce nepřišly, jaká bude další výmluva?

07.05.2015 15:30

Dnes uplynula 30 dní, kdy nám měl úřad poslat písemné odpovědi na několik základní otázek. Dále jsme úřad požádali o několik zásadných věci, které nesnesou odkladu – jako je oprava silnic atd.

Na jediné na co se úřad zmohl, byla dnešní jedna věta „Vaše podněty a připomínky budou projednány na veřejném zasedání.“ Že úřad považuje za priority obce (naše první otázka) za podnět a připomínku mě nepřekvapuje a že tuto věc potřebuje projednat na veřejném zasedání také ne. To jasně hovoří o profesionalitě úřadu.

Kdyby alespoň úřad už vyvěsil termín nového zasedání a odpověděl byť na jednu otázku, tak bychom jeho odpověď mohli brát vážně. Ted zas zástupci obce budou tvrdit, že chtějí odpovědět komplexně, a že chtějí znát i názor jiných občanů atd. Prostě klasická zdržovací a oddalovací komedie.

Co občana musí zarazit, kolik času těmito hrátky zastupitelé mrhají! Nezapomeňte, že si platíme zcela zbytečně dva úředníky, takže ztráta je tak dvojnásobná!

Nedá se nic dělat, budeme muset počkat na zasedání. Předpokládám, že ještě tentýž den (asi v noci) nám dorazí odpovědi, kde se konečně dozvíme, co obec chce toto volební období dělat, kdy se opraví děravé silnice atd. Nebo si zas nejde jinou výmluvu?

 

Související článek:

Občané chtějí vědět, co se děje a požadují písemné odpovědi (7.4.2015)

 

JŠ.